Zece motive pentru a folosi bețe de trekking

- 2021-12-10-

Belțe de trekkingseamănă mai mult cu bețele folosite la schi, te pot ajuta mai bine să te miști în sus sau în jos. Fie pe teren plat, fie pe dealuri accidentate, bețele de trekking vă pot ajuta să vă creșteți viteza medie.

Ele pot reduce în mod eficient daunele la nivelul picioarelor, genunchilor, gleznelor și picioarelor, mai ales atunci când coborâți panta. Un studiu din 1999 din Journal of Sports Medicine a arătat că bețele de trekking pot reduce presiunea asupra genunchiului cu până la 25%.

Când faceți drumeții în țară, stâlpii de trekking pot scoate, de asemenea, murele spinoase și pânzele de păianjen.

Într-un loc plat, bețele de trekking te pot ajuta să stabilești un ritm stabil și consistent, care îți poate crește viteza.

Belțe de trekkingoferă două puncte de contact suplimentare, care îmbunătățesc aderența în noroi, zăpadă și roci rare.

Ajută la menținerea echilibrului pe terenuri dificile, cum ar fi atunci când traversați un râu, pe trasee cu rădăcini de copaci și pe drumuri alunecoase de noroi. Menținerea echilibrului corpului te va ajuta să treci mai repede și mai ușor.

Stâlpii de trekking pot fi utilizați pentru a detecta condițiile de drum în față, cum ar fi bălți, poduri de zăpadă care se topesc și nisipurile mișcătoare.

Pot fi folosite pentru a rezista atacurilor câinilor, urșilor și altor animale sălbatice. Pune-le deasupra capului tău pentru a se face să pară mai înalți. Poate fi aruncat ca o suliță, dacă este necesar.

Belțe de trekkingajuta la reducerea greutății pe care o transportați în timpul călătoriei. Dacă porți prea multă greutate și vrei să tragi un pui de somn, te poți sprijini de un stâlp de trekking.

Belii de trekking nu pot fi folosiți doar pentru drumeții, ci pot fi folosiți și ca suport de cort. Stâlpii de trekking sunt mai puternici decât stâlpii de cort, așa că sunt mai puțin probabil să fie sparți de vânt. Belii de trekking pot fi folosiți și ca atele medicale și palete ultra-ușoare.