Clasificarea și achiziționarea bețelor de trekking

- 2023-11-13-

Există diferite clasificări alebețe de trekkingbazate pe structuri diferite. Mai jos voi explica în detaliu diferențele specifice și cum să aleg una.


1. Mânerele sunt clasificate după formă


Stâlp de trekking cu mâner drept: folosit pentru sporturi profesionale în aer liber, mai confortabil de ținut și foarte sigur, foarte recomandat!

Stâlp de trekking cu mâner în T: utilizat pe scară largă în sporturile de agrement, suport mai solid

În general, se recomandă să alegeți ca material al mânerului EVA, plută și spumă, care este confortabil de montat, izolat și cald și este mai ușor.


2. Tijele de susținere sunt clasificate în funcție de material


Belțe de trekking din aliaj de titan: durabile, ușoare, dar scumpe

Bețe de drumeție din fibră de carbon: cele mai ușoare și flexibile, dar nu durabile și ușor de spart

Belțe de trekking din aluminiu: rezistent si ieftin, dar cam greu

În general, alegeți aliajul de aluminiu pentru economie și durabilitate, alegeți fibra de carbon pentru ușurință, iar dacă bugetul este suficient de mare, alegeți aliajul de titan.


3. Încuietorile de reglare sunt clasificate în funcție de metodele de blocare


În ceea ce privește problema încuietorilor externi și a încuietorilor interioare, de fapt, bețele de trekking mainstream de pe piață sunt acum bețe de trekking cu blocare externă. Acestea pot fi fixate prin inchiderea elementelor de fixare, usor de folosit si usor de reparat daca se sparg, deci in prezent sunt practic incuietori exterioare.

Pot să cumpăr bețe de stivuire?

În general, principalul avantaj albețe de trekking pliabileeste că sunt foarte mici după pliere și sunt ușor de transportat. De fapt, practic nu au niciun impact asupra funcțiilor lor. Sunt perfect potrivite pentru activități precum drumeții și alpinism.