Deci, care sunt beneficiile bețelor de drumeție? De ce îl folosește toată lumea?

- 2023-12-02-

În trecut,bețe de trekking și hikide stâlpierau încă obiecte rare și, practic, nimeni nu le folosea, dar acum? Fie că este vorba de alpinism, drumeții, alergare în fond etc., toată lumea începe să folosească bețe de alpinism. Fără îndoială, a devenit un echipament esențial pentru activitățile în aer liber.

Deci, care sunt beneficiile bețelor de drumeție? De ce îl folosește toată lumea?


În timpul activităților în aer liber,bețe de trekkingvă poate proteja articulațiile, vă poate ajuta să vă mențineți echilibrul și să economisiți efort atunci când mergeți pe unele drumuri de munte abrupte. Studiile au demonstrat că bețele de drumeție pot reduce forța de impact asupra articulației genunchiului cu mai mult de 40% atunci când mergi pe drumeții, mai ales când mergi în coborâre.


Bețele de drumeție sunt un pic ca bețele de schi. Cu ei, putem folosi puterea brațelor noastre pentru a ne ajuta să mergem înainte. Fie pe teren plat, fie pe drumuri abrupte de munte, stâlpii de drumeție ne pot ajuta să creștem viteza medie.


În 1999, „Journal of Sports Medicine” a publicat un articol care dovedește că bețele de trekking pot reduce forța de impact asupra genunchilor cu mai mult de 25%, deci atunci când faci sporturi în aer liber, în special alpinism, drumeții, coborâre cu greutăți etc. , bețele de trekking pot reduce impactul suportării greutăților asupra picioarelor, genunchilor, gleznelor și picioarelor noastre.


În unele zone sălbatice,bețe de trekkingpoate, de asemenea, să stârnească buruienile și să sperie șerpii, precum și să împingă liane spinoase și pânze de păianjen pe drum. De asemenea, poate juca un rol în autoapărare în zonele periculoase, mai ales atunci când întâlnesc câini sălbatici, urși și alte animale sălbatice în sălbăticie.


În general, atunci când faceți drumeții, bețele de trekking vă pot ajuta să vă mențineți echilibrul și să vă creșteți viteza de mers. De asemenea, poate oferi o protecție mai bună în unele zone noroioase, zone cu zăpadă etc. Poate juca și un rol de susținere la traversarea râului. Pe unele drumuri periculoase, poate juca și un rol în detectarea suprafeței drumului. De exemplu, în zăpadă, poate detecta și dacă există gropi în față.


Una dintre cele mai importante funcții ale stâlpilor de trekking este reducerea sarcinii. Când avansăm cu greutate, bețele de trekking pot transfera greutatea rucsacului pe antebrațe, iar apoi să acționeze pe sol prin bețele de trekking, reducând astfel sarcina asupra picioarelor.


În cele din urmă, bețele de trekking sunt și ele un accesoriu important pentru cort. Unele corturi pot fi instalate acum folosind doar bețe de trekking, așa că nu trebuie să aducem stâlpi de cort, ceea ce reduce practic sarcina de pe rucsacuri.