Cum să alegi un stâlp bun de trekking

- 2021-09-03-

1. Verificați blocareastâlpii de trekking: blocați fiecare secțiune a bastonului de cățărat și apăsați-l cu toată forța pentru a vă asigura că nu se va sparge și sistemul de blocare poate suporta sarcina.


2. Fixați brățara destâlpii de trekking: când faceți drumeții, fixați brățara pentru a face mersul confortabil și rotiți bastonul înainte și înapoi. Dacă brățara vă va abrazi încheietura, continuați să o căutați. Cea mai bună alegere a curelei pentru încheietura mâinii este moale, cu o anumită elasticitate, care poate fi ajustată pur și simplu la fermitatea necesară și nu este ușor să cadă.


3. Manevrarea selecției destâlpii de trekking: bățul de cățărat cu mâner de plută și spumă este de obicei prima alegere pentru cei care sunt ușor de transpirați sau de multe ori fac drumeții în zilele ploioase, deoarece aceste materiale au o frecare mai bună chiar dacă sunt umede. Mânerele din cauciuc, plastic și alte materiale vor fi alunecoase atunci când sunt umede, iar senzația nu este deosebit de bună, dar sunt durabile și puternice. Dacă palmele transpiră ușor, evitați mânerele din plastic, deoarece acestea pot aluneca cu ușurință din palme, ca peștii umedi. Un băț din plută sau spumă este cel mai bine de înțeles. Pe vreme rece, mânerul spumei se simte mai cald decât cel din plută, plastic, lemn sau cauciuc.

4. Selectarea materialuluistâlpii de trekking: baston de alpinism din aliaj de aluminiu, puternic, ușor și ieftin. Majoritatea producătorilor folosesc materiale din aliaj de aluminiu. Dacă sunteți o persoană cu cerințe de înaltă calitate, puteți alege un nou baston ușor din fibră de carbon sau aliaj de titan. Fibra de carbon, la fel de puternică ca aliajul de aluminiu, dar mai ușoară în greutate, dar mai scumpă. Aliajele de titan sunt mai ușoare, dar mai scumpe. Diametrul bastoanelor de cățărare din fibră de carbon și aliaj de titan este relativ mic, ceea ce îi face pe oameni să se simtă foarte ușori. Când le folosiți, le puteți arunca rapid și este ușor să puneți vârful bățului într-o poziție adecvată.

5. Numărul de secțiuni dinstâlpii de trekking: mai întâi, selectați în funcție de intensitatea activității. Cu cât numărul de secțiuni de baston este mai mare, cu atât este mai mică capacitatea portantă corespunzătoare. Când se desfășoară activități de petrecere a timpului liber, cel mai proeminent lucru este ușor de transportat, astfel încât patru bețe sunt prima alegere. Când activitățile au o anumită intensitate, sunt selectate trei bețe pentru a asigura siguranța.