Structura stâlpilor de trekking

- 2021-09-03-

1. Mâner destâlpii de trekking
Mânerul este de obicei realizat din EVA, cauciuc, plută, plastic și alte materiale. Fiecare material are următoarele caracteristici: EVA: prindere confortabilă, completă și elastică, neafectată de anotimpuri, iar materialul are funcția de absorbție a transpirației; Cauciuc: prindere completă, greu iarna, ușor de spart, fără funcție de absorbție a transpirației, ușor de alunecat vara; Plută: aderență completă, neafectată de sezon. Materialul are funcția de absorbție a transpirației și este ușor de purtat și descuamat; Plastic: aderență slabă, ușor de spart iarna și ușor de alunecat vara, dar costul este redus, ieftin și convenabil.

2. Brățări destâlpii de trekking
Aceasta este cea mai importantă parte de luat în considerare la achiziționarea unui baston de alpinism. Deoarece transmisia reciprocă între bastonul de alpinism și forța fizică a utilizatorului se face în principal prin brățară, ar trebui să ne gândim dacă are următoarele caracteristici atunci când selectați o brățară de înaltă calitate: mijlocul brățării este larg și ambele părți sunt înguste, care poate preveni strangularea; Catarama de reglare a brățării este aranjată la legătura cu bastonul de cățărat, care nu intră în contact cu mâna pentru a preveni strivirea mâinii; Partea interioară a brățării este realizată din material anti piele de piele de căprioară pentru a proteja eficient pielea contactată de brățară.

3. Puntea destâlpii de trekking
Materialul stâlpului este realizat de obicei din aliaj de aluminiu, fibră de carbon, aliaj de titan, lemn, oțel și alte materiale, printre care aliajul de aluminiu și fibra de carbon sunt cele mai utilizate. Mai multe materiale au următoarele caracteristici: aliaj de aluminiu: puternic și durabil, preț redus, mai greu decât fibra de carbon și aliaj de titan și ușor de coroziune; Fibra de carbon: greutate redusă, elasticitate și rezistență bună, raport de rezistență ridicat, rezistență la coroziune și preț ridicat; Aliaj de titan: greutate redusă, elasticitate materială bună și rezistență, rezistență la coroziune și preț ridicat.

4. Sistem de blocare astâlpii de trekking
Sistemul de blocare este componenta centrală de siguranță a unui baston de alpinism. 90% din problemele cu bastonul de alpinism sunt cauzate de defectarea sistemului de blocare. Bastoanele de cățărat ieftine utilizează, în general, piese de plastic obișnuite ușor deformabile, în timp ce bastoanele de cățărat de înaltă calitate utilizează materiale plastice de înaltă duritate (materiale plastice de cristal) și sunt tăiate cu precizie. În același timp, bastonul de alpinism din aliaj de aluminiu va fi echipat cu un sistem de absorbție a șocurilor împreună cu sistemul de blocare. Ca element de arc, sistemul amortizor poate amortiza efectiv forța de impact și reduce presiunea pe genunchi atunci când merge în jos. Cu toate acestea, deoarece arcul va absorbi forța atunci când urcă în sus, va consuma o forță fizică suplimentară atunci când mergeți mult timp. În plus, componentele arcului cu material slab sunt predispuse la rugină, rupere, alunecare etc., cauzând catarama sau defectarea sistemului de blocare. Bara de cățărare din fibră de carbon și aliaj de titan are o elasticitate și o rezistență bună, astfel încât poate realiza o absorbție echilibrată a șocurilor fără a configura un sistem de absorbție a șocurilor.

5. Suport nămol destâlpii de trekking
Suportul de noroi poate preveni căderea bățului de cățărat în noroi. Cu toate acestea, există mulți spini și arbuști în mediul de alpinism, iar suportul de noroi va împiedica comoditatea acțiunii. Prin urmare, trebuie remarcat faptul că suportul de noroi poate fi demontat rapid pentru a nu cauza probleme.

6. Lipiți vârful destâlpii de trekking

Vârful bățului este realizat din cap de cauciuc, fier, oțel carbon tungsten etc. Oțelul carbon tungsten este cel mai greu, cel mai scump, iar capul cauciucat este cel mai ieftin, dar nu poate face față terenului accidentat în aer liber și rezistenței sale la uzură. nu este la fel de bun ca capul de oțel carbon tungsten. Modelele obișnuite de pe vârful bastonului includ modelul de plasă, modelul de diamant, modelul de rețea etc., printre care modelul de diamant are cea mai bună rezistență la pătrundere și pătrundere.