Zece motive pentru a folosi stâlpi de trekking

- 2021-09-24-

Stâlpi de trekkingseamănă mai mult cu stâlpii folosiți la schi, vă pot ajuta mai bine să vă deplasați în sus sau în jos. Indiferent dacă este pe teren plat sau pe dealuri accidentate, stâlpii de drumeție vă pot ajuta să vă măriți viteza medie.

Acestea pot reduce efectiv deteriorarea picioarelor, genunchilor, gleznelor și picioarelor, mai ales atunci când coborâți în jos. Un studiu din 1999 publicat în Journal of Sports Medicine a arătat că stâlpii de trekking pot reduce presiunea asupra genunchiului cu până la 25%.

Când faceți drumeții în țară, stâlpii de drumeții pot, de asemenea, să alunge mure spinoase și pânze de păianjen.

Într-un loc plat, stâlpii de trekking vă pot ajuta să stabiliți un ritm stabil și consistent, care vă poate crește viteza.

Stâlpii de trekking oferă două puncte de contact suplimentare, care îmbunătățesc aderența în noroi, zăpadă și roci rare.


Ajută la menținerea echilibrului pe terenuri dificile, cum ar fi atunci când traversezi un râu, pe rădăcinile copacilor și pe drumurile alunecoase. Menținerea echilibrului corpului vă va ajuta să treceți mai ușor și mai repede.

Stâlpi de trekkingpoate fi folosit pentru a detecta condițiile rutiere din față, cum ar fi bălțile, podurile de zăpadă topite și nisipurile mișcătoare.

Ele pot fi folosite pentru a rezista atacurilor câinilor, urșilor și altor animale sălbatice. Puneți-le deasupra capului pentru a face să pară mai înalți. Poate fi aruncat ca o suliță, dacă este necesar.

Stâlpi de trekkingajuta la reducerea greutății pe care o transporti în timpul călătoriei. Dacă aveți o greutate prea mare și doriți să faceți un pui de somn, vă puteți sprijini pe un stâlp de drumeție.

Stâlpii de trekking nu pot fi folosiți doar pentru drumeții, ci pot fi folosiți și ca suport pentru corturi. Stâlpii de trekking sunt mai puternici decât stâlpii de cort, deci este mai puțin probabil să fie rupți de vânt. Stâlpii de trekking pot fi folosiți și ca atele medicale și palete ultra-ușoare.